výstava HRY A KLAMY II

Výstava v muzeu na Nové louce 23 v Karlových Varech

20. 01. - 27. 02. 2011

Vernisáž se koná ve středu 19. 1. 2011 v 15 hodin

Výstava interaktivních exponátů, vyrobených ve spolupráci s českými vědci. Jednoduše a efektivně zprostředkuje a vysvětlí jevy, o kterých se dozvídáme nebo jsme je již zapomněli z hodin fyziky a biologie, mnohdy pouze vysvětlené bez názorné ukázky. Na výstavě tomu bude naopak! Přesně podle známé myšlenky významného českého renesančního učence Jana Amose Komenského se každý návštěvník formou hry i poučí.

Výstava představuje exponáty ze zábavně-naučného centra iQpark Liberec a navazuje na úspěšnou výstavu prezentovanou před 2 lety - Hry a klamy. Snaží se přiblížit poznávání hlavně zábavnou a hravou formou. Zahrnuje hlavolamy, kvízy, hádanky, skládačky a optické klamy, které jsou atraktivní pro všechny věkové skupiny. Přibližuje svět přírodních věd a aktivuje hravost i tvořivost návštěvníků. Lze si zde vyzkoušet přírodní zákony, osvěžit si zapomenuté znalosti ze školy, prověřit své smysly, změřit rychlost svých reakcí a hrát si v duchu hesla výstavy: DOTÝKATI  SE  EXPONÁTŮ  PŘIKÁZÁNO!

Otevřeno 7 dní v týdnu 9 – 17 hodin Školám doporučujeme tlf.objednávku na  353 556 253 !

vstupné 60/30  rodina 100 Kč

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA

První komentovaná prohlídka samotnými autory expozice bude v neděli 30.dubna od 15 hodin, více v záložce PŘIPRAVUJEME

muzeum v KV nově OTEVŘENO

Dočkali jsme se a po 2 letech otevřeli nové muzeum v K.Varech. Otevírací doba je od úterý do neděle v době od 10 do 18 hodin, vstupné je 100/60 Kč. PŘIJĎTE I VY!

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016

Jak jsme si vedli v loňském roce najdete v záložce muzeum ředitelství