výstava 3000 LET KNIŽNÍHO UMĚNÍ

.. aneb Knižní malba pěti kultur

Přijměte pozvání na neopakovatelnou výstavu, díky níž budete mít možnost seznámit se s poklady středověkých a novověkých iluminovaných rukopisů prostřednictvím naprosto dokonalých faksimilí firmy Adeva z Grazu. Na 40 uměleckých replik z této rakouské dílny bude k vidění v Muzeu na Nové louce.

Firma Adeva spolupracuje s více jak šedesáti knihovnami a muzei z dvaceti zemí světa, z jejich pokladů jsou pečlivě vybírány originální díla, jejichž repliky budou v omezeném počtu vyrobeny. A tak se firma Adeva může pochlubit např. mistrovskými díly arabské kaligrafie, sakramentáři karolinské doby, rukopisy rané německé gotiky. Zejména obrazová část těchto vzácných faksimilí svojí nádhernou výtvarnou formou dokumentuje krásu orientální, románské a gotické malby. Všechny faksimile jsou v měřítku originálu na pergamenu, bohatě zlaceny a vázané hlavně v kůži.

Zveme Vás na neopakovatelný zážitek do muzea, na krásu knižního umění.

Kurátorem výstavy  Ing. Lenka Zubačová

Výstava bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 7. října v 17 hodin ředitelkou muzea, Jiřím Karbašem – uměleckým historikem a Janem Kočiškem z firmy Adeva. Hudbou doprovodí DAD kvintet.

Výstava je otevřena od středy do neděle 9 – 12 a 13 – 17 od 8. října do 14. listopadu 2010.

Vstupné 40 / 20 Kč.

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA

První komentovaná prohlídka samotnými autory expozice bude v neděli 30.dubna od 15 hodin, více v záložce PŘIPRAVUJEME

muzeum v KV nově OTEVŘENO

Dočkali jsme se a po 2 letech otevřeli nové muzeum v K.Varech. Otevírací doba je od úterý do neděle v době od 10 do 18 hodin, vstupné je 100/60 Kč. PŘIJĎTE I VY!

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016

Jak jsme si vedli v loňském roce najdete v záložce muzeum ředitelství