Podaří se zachránit lázně Kyselka?

Odpověď na nelehkou otázku, zda se podaří zachránit lázně Kyselka v původní podobě, bude hledat na přednášce Pavel P. Ries, prezident Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví České republiky.
Radikální vedení Asociace již více než dva roky velmi intenzívně a účinně čeří mediální hladinu České republiky fundovanými akcemi a materiály, jež mají napomoci zachránit bývalé lázně Kyselku. Jak známo, její cenné historické budovy jsou dnes v katastrofálním stavu. Při nedávné návštěvě presidenta Václava Klause v Kyselce uspořádala Asociace bouřlivou demonstraci, při níž dokonce padla facka. Asociace nesouhlasí s aktuální nabídkou firmy Mattoni, která předložila veřejnosti velkorysý a finančně velmi nákladný projekt na záchranu části cenných budov Kyselky a její celkovou revitalizaci. Plán však bohužel počítá i s četnými demolicemi.
Muzeem Karlovy Vary iniciovaná beseda začíná v Královské mincovně v 17 hodin. Pořad moderuje historik a znalec Kyselky Stanislav Burachovič.

Celá otázka zní - Podaří se zachránit lázně Kyselka v původní podobě? Odpověď na tuto nelehkou otázku bude hledat na přednášce s besedou Pavel P. Ries, prezident Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví České republiky. Přednáška se uskuteční 19. listopadu v muzeu Královská mincovna v Jáchymově.

"Areál lázní Kyselka je dnes velmi zchátralý. Přestože zde vede značená turistická trasa, je celý oplocený, místy je plot poškozený. Pramen krále Otty I. je sveden od vývěru přes starý kanistr gumovou hadicí do niky ve zdi bývalého lázeňského domu, kde si ho veřejnost i přes zákazové tabulky neváhá načepovat. Jediné, co se snad včas stačilo zachránit, je socha Heinricha Mattoniho, která byla umístěna do lapidária muzea v Karlových Varech," stojí na webových stránkách Asociace.

Rekonstrukce lázní kyselka v půvpodní podobě se týká třinácti objektů v majetku společnosti CTS Duo s. r. o. a sedmi, jejichž majitelem jsou Karlovarské minerální vody.

Při nedávné návštěvě presidenta Václava Klause v Kyselce uspořádala Asociace bouřlivou demonstraci, při níž dokonce padla facka. Asociace nesouhlasí s aktuální nabídkou firmy Mattoni, která předložila veřejnosti velkorysý a finančně velmi nákladný projekt na záchranu části cenných budov Kyselky a její celkovou revitalizaci. Plán však bohužel počítá i s četnými demolicemi, což Asociace odmítá.

Muzeem Karlovy Vary iniciovaná beseda začíná v 17 hodin. Pořad moderuje historik a znalec Kyselky Stanislav Burachovič.

sledujte novinky z rekonstrukce

..o dění vám přinášímě průběžné informace, otevření muzea v KVse kvapem blíží..

NOVÝ ROK 2017

Všem našim příznivcům přejeme krásný nový rok a těšíme se na příští setkání s vámi na našich akcích a také v nové expozici, kterou budeme již brzy otvírat.

otvírací doba v lednu

Jak budeme mít otevřeno, čtete v záložce PROBÍHAJÍCÍ.