24.03.2011 Velikonoční výstavu zahalí krajka

Tradiční krušnohorské řemeslo se rozhodly obnovit v roce 2006. Členky občanského sdružení Krušnohorská krajka přijedou své umění předvést 26. března návštěvníkům nejdeckého muzea, ve kterém bude k vidění výstava Vítání jara s radostí. Její doprovodná akce s názvem Velikonoční paličkování v muzeu potěší všechny, kteří si rádi vyzdobí svůj domov tradiční krušnohorskou krajkou nebo si chtějí sami paličkování vyzkoušet. „Do muzea přijede šest paličkářek, které lidem předvedou, jak se dají z krajky vyrobit třeba kraslice,“ říká Martina Primasová z občanského družení Dětská radost, které výstavu spolupořádá. Vyrobené krajky budou, stejně jako celá výstava, prodejní. Výtěžek poputuje občanskému sdružení Dětská radost, které zapojuje postižené děti do společnosti a pomáhá jejich rodinám.

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA

První komentovaná prohlídka samotnými autory expozice bude v neděli 30.dubna od 15 hodin, více v záložce PŘIPRAVUJEME

muzeum v KV nově OTEVŘENO

Dočkali jsme se a po 2 letech otevřeli nové muzeum v K.Varech. Otevírací doba je od úterý do neděle v době od 10 do 18 hodin, vstupné je 100/60 Kč. PŘIJĎTE I VY!

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016

Jak jsme si vedli v loňském roce najdete v záložce muzeum ředitelství