24.03.2011 Velikonoční výstavu zahalí krajka

Tradiční krušnohorské řemeslo se rozhodly obnovit v roce 2006. Členky občanského sdružení Krušnohorská krajka přijedou své umění předvést 26. března návštěvníkům nejdeckého muzea, ve kterém bude k vidění výstava Vítání jara s radostí. Její doprovodná akce s názvem Velikonoční paličkování v muzeu potěší všechny, kteří si rádi vyzdobí svůj domov tradiční krušnohorskou krajkou nebo si chtějí sami paličkování vyzkoušet. „Do muzea přijede šest paličkářek, které lidem předvedou, jak se dají z krajky vyrobit třeba kraslice,“ říká Martina Primasová z občanského družení Dětská radost, které výstavu spolupořádá. Vyrobené krajky budou, stejně jako celá výstava, prodejní. Výtěžek poputuje občanskému sdružení Dětská radost, které zapojuje postižené děti do společnosti a pomáhá jejich rodinám.

sledujte novinky z rekonstrukce

..o dění vám přinášímě průběžné informace, otevření muzea v KVse kvapem blíží..

NOVÝ ROK 2017

Všem našim příznivcům přejeme krásný nový rok a těšíme se na příští setkání s vámi na našich akcích a také v nové expozici, kterou budeme již brzy otvírat.

otvírací doba v lednu

Jak budeme mít otevřeno, čtete v záložce PROBÍHAJÍCÍ.